Le château fort et son ballet de rapaces
  • Le château fort et son ballet de rapaces
  • Le château fort et son ballet de rapaces
  • Le château fort et son ballet de rapaces
  • Le château fort et son ballet de rapaces

Het kasteel met roofvogelspektakel

esplanade Godefroid, 1
B-6830 Bouillon
Tel. :+32 (0)61/46 42 02

De stad Bouillon is wereldwijd bekend vanwege zijn geschiedenis, zijn kasteel en de beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon.
Het verstrekt kasteel is het oudste en interessantste overblijfsel van de feodaliteit in België. Het huidige aspect is grotendeels te danken aan de werken die werden uitgevoerd sinds de XVIde eeuw tot de Hollandse periode. Het monument is geklasseerd als belangrijk erfgoed van Wallonië.
Het kasteel bestaat uit drie kleine forten verbonden door bruggen en een belangrijker bouwwerk in het zuidwesten. Op het voorplein bevond zich vroeger het hertogelijk verblijf.
De zaal Godfried van Bouillon, gedeeltelijk uitgehouwen in de rots in de XIIIde eeuw, is overdekt met een gebroken tongewelf. Een scène met wassen personages herinnert aan het vertrek van de eerste kruisvaart. Een stuk muur op het voorplein is alles wat er overblijft van de oude middeleeuwse slottoren, vernield door de Hollanders in 1824.
Vanop de Oostenrijkse toren (1551) geniet u van een prachtig zicht over het geheel van de versterkingen alsook op de stad en de meanders van de Semois.
Roofvogelspektakel (inbegrepen in de toegangsprijs van het kasteel) van 1 maart tot 11 november, evenals alle weekends en feestdagen van het jaar en de Kerst- en Carnavalvakanties om 11u.30, 14u., 15u.30 en 17u (juli en augustus).
"Scriptura": doorlopende tentoonstelling 'van de schrijfveer tot de computer', het geschrift van de Middeleeuwen tot de XXe eeuw (inbegrepen in de toegangsprijs van het kasteel).
Animatie van 2u voor groepen kinderen van 4 tot 12 jaar : "Schattenjacht" (reservering en gids verplicht).

Voor groepen wordt op aanvraag een "Schattenjacht" georganiseerd : 2 u. voor kinderen (4-12 j. met gids).
Mogelijkheid het kasteelbezoek te combineren met het museum en de archeoscoop. Avondbezoeken op reservering het hele jaar.
Roofvogelspektakel en tentoonstelling Scriptura inbegrepen in de ingangsprijs van het kasteel).

Accès PMR

Accès partiel
Top