V.V.V. Midden Semois

Locale sectie van het Koninklijke V.V.V. van Bouillon

Dohan

V.V.V. Midden Semois

SI

In de open plekken van de bossen van Bouillon, behouden de dorpjes van Dohan, Les Hayons, Noirefontaine, Bellevaux en La Cornette hun landbouwkarakter en getuigen van hun verleden: het kasteel van Dohan en zijn portaal met blazoen, de wasplaatsen van Bellevaux, Dohan en Noirefontaine, de kerken en kapelletjes...

De gastronomie bereikt haar hoogtepunt in het sterrenrelais Moulin Hideux in Noirefontaine, en de legendarische wereld van de Ferme des Fées in Les Hayons dompelt u onder in een grandioze feeërieke omgeving.

Het VVV Midden Semois heeft een netwerk van veertien boswandelingen ontwikkeld, die leiden tot negentien uitzichten. Daar kan men op een bankje uitrusten en prachtige landschappen bewonderen. De zon spiegelt er zich in de Semois tot groot genot van de vissers, kajakvaarders en wandelaars.

Schitterende uitzichtpunten zoals la Dampirée en de Rocher Lecomte in Dohan, le Mont de Zatrou en le Saut des Sorcières rond Les Hayons, maken van de Midden Semois het "groene paradijs" voor de toerist in Bouillon.

Terug

Top